Picken's Gates - Afsluitingen
Picken's Gates & Fencing
Sloverhoek 10
8340 Moerkerke
T. +32 472 399 516
E. info@pickensgates.be

Welkom bij Picken's Gates & Fencing

Picken's Gates & Fencing bestaat 20 jaar.  We zijn begonnen met het importeren vanuit Engeland van de typische houten poorten en afsluitingen in kastanje.  In de beginjaren waren we pioniers van deze activiteit en we vertoefden vaak in Engeland. Engeland is immers de bakermat van het inrichten van tuinen en het creëren van landschappen in al zijn facetten. Dit anglofielgevoel breiden we nu uit met ijzeren producten. Een beetje historiek is hier dan ook op zijn plaats...

Engelse ijzeren afsluitingen: historiek

De typische Engelse ijzeren landelijke afsluiting dateert uit de Victoriaanse periode (begin 19 eeuw).

Met de eerste grote industriële revolutie in Engeland werd ijzer een alom gebruikt materiaal in de bouw van bruggen, stoomtreinen, gebouwen (station, fabrieken,...).  Deze revolutie bracht veel welvaart in het land, en maakte Engeland tot de grootste industriële mogendheid ter wereld in die periode.  Die welvaart wilde men ook laten zien in prachtige landhuizen. Vandaar dat ook in de tuinen, parken en grote domeinen ("estates") ijzer als materiaal werd toegepast.

Ijzer is veel lichter en eleganter van uitzicht dan hout, maar ook veel duurzamer. Deze duurzaamheid wordt bewezen door het feit dat er nu nog steeds afsluitingen zijn die dateren uit deze periode.  Onze ijzeren afsluitingen kunnen geplaatst worden zonder beton.  De zwarte kleur is niet alleen zeer esthetisch, maar had ook een reden. Toen Prince Albert (de man van Queen Victoria) stierf, beslisten alle landeigenaars om hun afsluitingen zwart te schilderen ten teken van rouw.

De aankoopprijs van ijzeren hekkens en afsluitingen lijken duurder dan houten. Maar de vele voordelen compenseren ruimschoots het prijsverschil, zoals : de lange houdbaarheid, die meer dan drie keer langer is dan hout. Een extra troef van ijzer is dat het altijd volledig gerecycleerd kan worden en dus zijn waarde als pure grondstof blijft behouden. Als je weet dat b.v. De ijzeren afsluiting +- 24 kg weegt per lopende meter, dan wordt het prijsverschil met hout meteen weggewerkt. Investeren in ijzer is een ijzeren investering !